Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven

Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je fietst CYCLE Berlin individueel of in een team. Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Alles is mogelijk!
Worden de donaties die ik al heb ontvangen op mijn actiepagina teruggestort als ik mij uitschrijf?
Nee, deze donaties worden niet teruggestort. (En je krijgt ook je inschrijfgeld niet terug.)
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, dan is de kans groot dat het team van CYCLE dit wel kan. Neem gerust contact op via cycle@hartstichting.nl

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van CYCLE Berlin naar toe?
De opbrengst van  CYCLE Berlin gaan naar de Hartstichting. Iedereen een gezond hart. Dat is de droom. De Hartstichting gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en zorg. Ook helpen zij Nederlanders hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Lees meer op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Je hebt echter alleen recht op een startbewijs als je het minimum van 750 euro op je teller hebt staan. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage te doen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie.
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Het donatiesysteem op de website kost geld. Het is de keuze van de organisatie om transactiekosten door te berekenen. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens CYCLE Berlin?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden.

Onderweg

Is de tocht volledig verzorgd?
Wat regelen wij voor jullie?
- 5 hotelovernachtingen (laatste nacht in Berlijn)
- Uniek wielershirt
- Dagelijks ontbijt & lunch
- Fietstransport terug naar Nederland
- Dagelijks vervoer van je bagage
- Mecaniciens en medische ondersteuning
- Bubbels bij de finish
- Een prachtige medaille

De terugreis voor deelnemers zelf zit niet in het inschrijfgeld. Je kan wel bij inschrijving (of later via je dashboard) een busticket kopen zodat je op maandagmorgen met de bus naar Nederland vertrekt. Samen met je fiets word je dan afgezet bij de startlocatie of bij het Hartstichting kantoor.
 
Wil je op eigen gelegenheid terug, kijk dan op de site van de NS. Hier zijn ook mogelijkheden om makkelijk je fiets mee te nemen, zodat je deze niet later hoeft op te halen.

Daarnaast raden we je aan een annulerings/reisverzekering af te sluiten voor onderweg.
Is het mogelijk alleen in het hotel te overnachten?
De prijs is berekend voor een kamer met 2/3 personen. Mocht je graag alleen willen slapen dan kan je dit aangeven bij je aanmelding. Wij zullen met de hotels contact opnemen om te kijken of dit mogelijk is en wat de meerprijs hier van is.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke ochtend worden bijzonderheden, het weer en de route van de dag besproken.
Is CYCLE Berlin een wedstrijd?
Nee. CYCLE Berlin is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de foodpoints en bij het hotel.

Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer vul je daarom de medische info lijst in. Deze wordt vooraf met je gedeeld.

Algemeen

Hoe schrijf ik mij in voor CYCLE Berlin?
Inschrijven voor CYCLE Berlin 2024 is nog niet mogelijk. Wel kun je je voorinschrijven via onderstaande rode knop, dan wordt je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Voorinschrijving
Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team bij Berlijn hoger of gelijk moet zijn aan 750 euro p.p.
Zijn er tijdens de tocht verzorging/pauze posten?
Ja, tijdens CYCLE Berlin zijn er twee tot drie verzorgingsposten per dag. Post 1 is te vinden op 1/3 van de route de 2e post op ongeveer 2/3 van de route.
Kan ik na afloop Berlijn nog in?
Ja! Na aankomst heb je tijd om alleen of in groepjes de stad in te gaan. Duik een gezellig cafeetje in of ga bij een van de vele leuke zaakjes iets eten. Maandagochtend is de laatste briefing, waarna je op eigen initiatief, afhankelijk van je terugreis, de trein in stapt of de stad verder kan ontdekken.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan CYCLE Berlin?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl
Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Iedereen boekt in principe zijn eigen terugreis. Het is dus aan jou hoe lang je in Berlijn blijft. Let op: bij het arrangement zit 1 overnachting in Berlijn! Regel zelf een slaapplek als je langer wil blijven.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
Ja, dit moet je dan zelf regelen. Echter geven wij de voorkeur om met de groep de tocht af te sluiten in hetzelfde hotel en geven hierom geen geld terug van het hotel wanneer je zelf je overnachting regelt.
Hoe zit het met het vervoer terug naar Nederland?
De begeleidende bussen vervoeren de fietsen en de bagage. Je kan je fiets weer ophalen bij de startlocatie van het evenement. Het vervoer van de fietsen is geheel op eigen risico. De Hartstichting is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de fiets.

De terugreis voor deelnemers zelf zit niet in het inschrijfgeld. Je kan wel bij inschrijving (of later via je dashboard) een busticket kopen zodat je op dinsdagmorgen 11 juli met de bus naar Nederland vertrekt. Samen met je fiets word je dan afgezet bij de startlocatie in Apeldoorn.

Mocht je niet mee zijn gegaan met de bus dan kan je je fiets ook later op halen bij het Hartstichting kantoor in Den Haag. Alleen de fietsen worden hier naar toe gebracht (dit zit in begrepen bij je inschrijfgeld), het is dus niet mogelijk om met het personen- vervoer naar Den Haag te gaan.

Wil je op eigen gelegenheid terug, kijk dan op de site van de NS. Hier zijn ook mogelijkheden om makkelijk je fiets mee te nemen, zodat je deze niet later hoeft op te halen.