Hoe werf ik sponsors?

HIER VIND JE INSPIRATIE VOOR SPONSORACTIES...

Tip #1: Maak de actiepagina echt jouw pagina
Een actiepagina met persoonlijke foto’s en teksten zorgt simpelweg voor meer donaties. Je maakt jouw sponsorpagina persoonlijk door foto’s en video’s te uploaden die met jou en jouw actie te maken hebben en een pakkende motivatie. Ook is het mogelijk om eenvoudig nieuwsberichten toe te voegen aan jouw pagina zodat deze bij het delen actueel is en mensen jouw prestaties op de voet kunnen volgen.
Tip #2: Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden
Voordat je van de daken gaat schreeuwen dat jouw actie voor CYCLE voor je hart gestart is, is het verstandig om alvast een paar donaties binnen te hebben. Vraag daarom je familie en beste vrienden alvast om een donatie te doen, voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk volgen! En bij het zien van eerdere donaties, kunnen de bezoekers aan jouw pagina natuurlijk niet meer achterblijven.
Ok, na deze goede voorbereiding is het nu tijd voor het echte werk.
Tip #3: Organiseer vooral iets wat bij jou past.  
Ben jij een ware quizmaster? Organiseer dan een online (pub)quiz voor familie en vrienden, in plaats van een bijdrage in de kosten, vraag je hen een donatie te doen op jouw sponsorpagina. Sta jij veel liever in de keuken en bak je de sterren van de hemel? Verkoop jouw heerlijkheden dan aan de buren, je vriend(inn)en of op het schoolplein. Of organiseer een BBQ of houd een garageverkoop en kom zo van je oude spullen af. Kortom laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en deel jouw initiatief online via je social media kanalen. Met ook hier natuurlijk een link naar jouw sponsorpagina.

Tip #4: Deel jouw oproep/actie in een breed netwerk 
Deel je actie met collega’s en maak ze enthousiast om jou te steunen. En nog liever daag ze uit om ook deel te nemen. Ben je lid van een fiets of sportvereniging? Vraag het bestuur of je jouw actie of oproep mag delen in de maandelijkse e-nieuwsbrief of via de social media kanalen. Een sportieve prestatie van één van de leden, is vast iets waar zij alleen maar trots op zijn. Heb jij schoolgaande kinderen? Stel dan dezelfde vraag aan de schooldirectie. Zo heb je namelijk eenvoudig een groot bereik! Bonustip: de klassenapp van jouw kids, is ook een goede optie!

Tip #5: Stuur Whatsapp & sms-berichten 
Maak een Whatsapp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Deel jouw oproep en verwijs ook hier weer direct naar je sponsorpagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en jouw actie steunen. Want… als er één schaap over de dam is…!  

Tip #6: Wees lekker actief op je eigen socials  
Jouw updates (over je voorbereidingen, je ups & downs, de tussenstand qua donaties, jouw persoonlijke motivatie etc.) op FB, Insta en LinkedIN zijn een super middel om in contact te blijven met je achterban. Vergeet vooral niet om altijd te reageren op opmerkingen en donaties. Door de grote interactie op jouw kanalen, zien steeds meer bekenden jouw actie voor CYCLE voor je hart en zijn ze ook geneigd sneller een donatie te doen. En hier geldt zeker: maak gebruik van de kracht van de herhaling.  
 
Tip #7: Donaties gaan door de maag 
Organiseer een culinaire mosselavond of stampottenavond of een gezellig Frans of Duits ‘thema-diner’ voor vrienden en/of familie en vraag een vergoeding voor jouw kookkunsten in de vorm van een donatie. Ze zeggen niet voor niets: liefde gaat door de maag!  
 
Tip #8: Benader de lokale media 
Lokale media zijn vaak te porren voor dit soort mooie, inspirerende initiatieven. Heb jij een mooi hartverhaal waarom juist jij je dit jaar inzet voor CYCLE voor je hart? Deel dit dan met de redacties van de lokale krantjes bij jou in de buurt. Tip van ons: er even achteraan bellen, helpt vaak! En wie weet word je ook nog door de lokale radio geïnterviewd. 

Tip #9: Betrek de lokale ondernemers 
Doe jij graag lokaal je boodschappen in van die leuke winkeltjes? Vraag dan bij de bakker, groenteboer, of favoriete fietswinkel waar je regelmatig komt of je een eigen gemaakte display mag neerzetten met daarop jouw motivatie plus QR code met een directe link naar je sponsorpagina.    
Tip #10: Betrek je sponsoren en donateurs bij je eindsprint 
Waarschijnlijk zit je inmiddels al (bijna) op het te behalen sponsorbedrag van 1500. Onze ervaring leert dat de laatste twee weken voor het evenement nog veel donaties binnenkomen. Dus kijk vooral of je nog een mooie eindsprint kunt inzetten. Zodat jouw deelname aan CYCLE voor je hart een nóg groter succes wordt.

CYCLE ‘m op! Voor een gezond hart voor iedereen!