Peter Schutte

Live slow, ride hart!

Doneer nu
Meer informatie

De Slogan 'Life slow, Ride hart' is een variant van de podcast van Laurens ten Dam 'Life slow, Ride fast'. Een podcast over fietsen en tijd nemen voor een leven waar je hart sneller van gaat kloppen. Een gezond hart kan dat mede mogelijk maken.

Daarom fiets ik komende zomer van Apeldoorn naar Berlijn om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Als kind speelde het goed functioneren van een hart al een grote rol. Mijn moeder heeft last van hartritmestoornissen gehad. Op latere leeftijd verschillende hartinfarcten gehad, waarvan de laatste nog niet heel lang geleden. Mijn vader zijn hart was sterk, maar ook zijn sterke hart heeft verschillende infarcten gehad. Pas geleden kreeg mijn oudste zus een hartinfarct. En een klein neefje werd geboren met een half hart en heeft het helaas na een aantal maanden niet gered. Gelukkig is er ook mooi nieuws te vertellen over hart en aanverwanten: mijn hart gaat sneller kloppen van Mirjam Wolder. En wat denk je? Ze werkt ook nog eens bij de Hartstichting.

Om een gezond hart te hebben is het belangrijk om gezond te leven, voldoende te bewegen en regelmatig je bloeddruk te laten meten. Allemaal zaken die vanzelfsprekend ZIJN, maar niet altijd vanzelfsprekend zijn.

Daarom fiets ik deze zomer 750KM naar Berlijn. De stad die me dit voorjaar heeft laten zien dat een kloppend hart een levend hart is.
Met 150KM per dag een heerlijke 5 daagse uitdaging.

Graag nodig ik je uit om een donatie over te maken via bovenstaande link. Zelf heb ik de overnachtingen, de verzorging, de maaltijden en de reis terug al betaald, dus al jouw geld gaat rechtstreeks naar de Hartstichting. Doe je mee?!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

25
01/02/2020
10:43

Fabienne

Bekijk alle
  Bekijk alle
21/12/2019 | 14:47

❤elijke dagen gewenst.

  Twaalf jaar geleden kocht ik mijn eerste racefiets. In die eerste jaren reed ik heel wat kilometers per jaar. Met als hoogtepunten 2013 en 2014. In 2013 reed ik vooor neefje Djaino een rondje rond Nederland en in 2014 in 24u van Groningen via Rotterdam naar Maastricht in 24u voor de Ronald McDonald Stichting. Daarna werden de kilometers per jaar wat minder. Minder bewegen werkt niet perse goed voor lichaam en geest. Fietsen, in mijn geval, maakt mijn hoofd leeg en geeft mijn hart een positieve boost. Dat laatste realiseer ik me steeds meer. Naast beter op mijn voeding te letten, 2x per jaar mijn bloeddruk te meten (doe dat mensen: verhoogde bloeddruk merk je niks van maar is destructief voor hart en vaten) en sinds 3 weken de auto nog maar zelden te gebruiken en dagelijks op de fiets naar mijn werk of afspraken te gaan, merk ik dat mijn lichaam weer fitter wordt. Nooit gedacht dat koudere temperaturen of regen me op de fiets zouden houden. Bijkomstig voordeel is dat het mijn conditie op pijl houdt waardoor ik deze zomer voor het plezier van mijn eigen hart en met liefde voor het hart van jou of jouw geliefden naar Berlijn fiets voor de Hartstichting. Ik zit nu op 20% van mijn streefbedrag. Misschien wil je komende 2 weken een fles drank, een stuk vlees of taart doneren qua sponsoring? Dat kan via onderstaande link (met nog een persoonlijk verhaal van mij erbij). Mocht je bovenstaande toch te lekker vinden, wat ik heeeeeeel goed begrijp 😉, een digitaal kerstkadootje onder mijn race-kerst-fiets mag ook hoor! Fijne feestdagen allemaal, geniet waar mogelijk en wees ❤elijk naar elkaar en naar je eigen ❤.