Letty Lauwers

Aandacht voor het vrouwenhart!

Doneer nu
Meer informatie


In 5 dagen fiets ik 750 km naar Berlijn om geld op te halen voor meer onderzoek naar hart- en vaatziekten. De motivatie hiervoor is persoonlijk. In mijn privéleven kom ik hartklachten tegen en zie de onvoorspelbaarheid ervan. Dit maakt onzeker.

Er zijn duidelijke man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Maar liefst 1 op de 4 vrouwen overlijdt ten gevolge van hart- en vaatziekten. Voor deze grote verschillen is er in de geneeskunde lange tijd nauwelijks aandacht geweest. Daar is wel langzaam verandering in aan het komen. Zo is er steeds meer aandacht voor het vrouwenhart. Cardioloog Angela Maas opende al in 2003 een speciale polikliniek voor vrouwen met hartklachten en ze is de eerste hoogleraar cardiologie voor vrouwen.

Bij het vermoeden van een hartinfarct wordt vaak een hartkatheterisatie uitgevoerd om een verstopping op te sporen. Bij vrouwen komen de verstoppingen echter vaker in de kleine vaten voor die juist niet zichtbaar zijn bij een hartkatheterisatie, waardoor vrouwen vaak zonder juiste diagnose naar huis worden gestuurd. Meer dan de helft van de hartinfarcten van vrouwen wordt niet herkend. Elke dag overlijden er 57 vrouwen in Nederland aan een hart- en vaatziekte. (Bron: Hartstichting)


Meer geld en meer onderzoek helpt!

Ik betaal zelf de kosten voor de reis, dus al het sponsorgeld komt ten goede van de Hartstichting. Wil je me sponsoren?

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

25
05/03/2020
23:17

Anoniem

Bekijk alle