Ingrid Van Duivenbode

Fietsend voor meer onderzoek naar het vrouwenhart!

Doneer nu
Meer informatie

Uit cijfers blijkt dat vrouwen doorgaans vaker overlijden aan de gevolgen van een hartinfarct dan mannen. Hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen nog steeds doorsoorzaak nummer 1! Dit moet anders kunnen en deels begint dat hier....mijn boodschap aan iedereen: Laat je regelmatig testen door middel van een inspanningstest!!

In mijn directe omgeving word ik regelmatig geconfronteerd met de onvoorspelbaarheid van hartziekten. Mijn broer is op 50 jarige leeftijd al gedotterd naar aanleiding van een uitslag van een fietstest, zelf had hij op dat moment geen klachten en liep hij probleemloos marathons. De 'positieve' fietstest herhaalde zich vijf jaar later, waarbij hij, ook toen nog, een halve maraton de dag ervoor had uitgelopen zonder klachten. Echter de catheterisatie liet een (gevaarlijke) hoofdstamstenose zien en hij werd op de spoedlijst gezet voor een bypass operatie. Mijn broer is dus net op tijd behandeld. Helaas zijn preventieve mogelijkheden beperkt, gezond leven geeft geen enkele garantie. Bij vrouwen is er nog veel meer onduidelijk. Dit alles zou ik graag anders zien door middel van meer onderzoek waar geld voor nodig is. Hier wil ik me graag voor voor inzetten.
In vijf dagen op de fiets naar Berlijn, dat klinkt pittig MAAR het is voor een heel goed doel!         

Ik betaal zelf de kosten voor deze reis dus AL het sponsorgeld komt ten goede van de hartstichting, help je me mee?

Lieve groet Ingrid

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

25
22/02/2020
23:28

Esther

Bekijk alle