Ingrid Haaxma

Ik fiets voor een sterk een sterk en gezond vrouwenhart!

Doneer nu
Meer informatie

Mijn motivatie om mee te doen aan de cycle to Berlin is in eerste instantie een persoonlijke. Ik kom uit een familie waar veel hartproblemen voorkomen. Mijn opa en vader zijn als gevolg daarvan te vroeg overleden. Mijn twee broers hebben beiden een hartoperatie ondergaan. Helaas ben ook ik erfelijk belast. Door gezond te leven en veel te bewegen, voornamelijk op de fiets,  gaat het op dit moment goed. Ik ben onlangs uitgebreid onderzocht door een vrouwelijke cardioloog, Janneke Wittekoek, die zich bezig houdt met vrouwenharten. Zij is de oprichter van de HeartLife Klnieken.

Hartproblemen bij vrouwen manifesteren zich anders dan bij mannen en daardoor worden hartproblemen bij vrouwen niet altijd tijdig onderkent.

Naast meer geld voor algemeen onderzoek naar hartziekte moet er, wat mij betreft, ook meer geld komen voor onderzoek naar het vrouwenhart.

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

50
25/02/2020
09:43

Anoniem

Bekijk alle